De top 4 ideale relatiegeschenken voor ieder bedrijf

Een belangrijk onderdeel van het onderhouden van goede relaties binnen een bedrijf is natuurlijk wel het geven van een passend relatiegeschenk. Natuurlijk hangt de hele relatie niet af van dit geschenk, echter geeft het wel een beeld van waar jouw bedrijf voor staat. Om deze reden is het van belang om goed na te denken over wat voor relatiegeschenk jij aan je partners geeft. Er zijn tegenwoordig gelukkig genoeg mogelijkheden. Denk aan een pen kopen en gratis graveren tot aan duurzame planten. Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn kan dit een lastige keuze zijn. Daarom bespreken we vandaag 4 opties die voor ieder bedrijf een goede optie zijn als relatiegeschenk.

Gegraveerde pen

Om te beginnen wordt het tegenwoordig steeds populairder om een pen te laten graveren als relatiegeschenk. Niet alleen is het leuk om op deze manier een persoonlijk cadeau te geven, ook is het voor de ontvanger een functioneel cadeau. Want wie wil je nou geen luxe mont blanc vulpen? Iedereen toch wel. Ook zal de ontvanger van dit relatiegeschenk elke keer bij het gebruik van de pen aan jouw bedrijf denken want goed is voor jouw branding. Graveer bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo of bedrijfsnaam op de pen om zo een blijvende indruk achter te laten. Wil je het persoonlijker aanpakken? Laat de naam van de ontvanger in de pen graveren.

Een handige notitieboek

Heb jij deze ook elke dag naast je laptop liggen? Precies, veel mensen gebruiken dagelijks een notitieboek om aantekeningen te maken tijdens vergaderingen bijvoorbeeld. Veel mensen dat dit ouderwets is en alles alleen nog maar op de laptop of computer gebeurd. Dit is echter niet het geval. Veel mensen hechten nogsteeds veel waarde aan een notitieboek om zo alles overzichtelijk te houden. Net zoals de gegraveerde pen kan je dit notitieboek laten bedrukken om zo indruk achter te laten. Bij de keuze voor een notitieboek zijn er ook leuke duurzaamheidsmogelijkheden. Het kan namelijk gebeuren dat wanneer jij een notitieboek geeft mensen twijfelen aan de duurzaamheid. Zoek de opties goed uit!

Een regionaal product

Iets wat eigenlijk altijd in de smaak valt is een regionaal product. Met een regionaal product bedoelen we een typische product uit de regio wat vaak om eten of drinken gaat. Laat een aantal leuke pakketten samenstellen met bijvoorbeeld speciale koek, kazen, wijnen, of andere regionale producten. Op deze manier kan je een ander bedrijf iets van jouw regio geven wat eigenlijk altijd goed in de smaak valt. Bedenk wel goed dat dit alleen gaat werken wanneer dit bedrijf niet in de zelfde regio gevestigd is als jouw bedrijf.

Een bedrukte tas

Je ziet ze steeds meer, de bedrukte stoffen tassen met bedrijfslogo’s erop. De reden dat je deze tassen steeds meer ziet is niet voor niets. Door een bedrukte tas van jouw bedrijf te geven help je niet alleen de ontvanger omdat het een functioneel product is, ook help je je eigen marketing afdeling. Doordat de ontvanger van deze tas hoogstwaarschijnlijk met deze tas gaat rondlopen zal deze persoon onopgemerkt reclame maken voor jouw bedrijf omdat jouw bedrijfsnaam of logo op deze tas bedrukt staat.  Dit kan je bijna zien als “gratis” marketing. Afgezien van het feit dat de tas natuurlijk wel iets heeft gekost.