Bouwvergunning krijgen

Bouwvergunning krijgen

Als je een woning hebt kan het zijn dat je meer ruimte wilt hebben. Door middel van een aanbouw kun je ervoor zorgen dat je meer ruimte hebt natuurlijk. Zo kun je de woonkamer uitbreiden, maar kun je ook de keuken uitbreiden. Dit kan ten slotte alleen met een koopwoning en met een huurwoning is dit natuurlijk niet mogelijk. Voordat je de aanbouw gaat bouwen heb je hiervoor natuurlijk een bouwvergunning nodig. Met een bouwvergunning mag je gaan bouwen en op deze manier ben je ook legaal bezig. Zonder bouwvergunning kan het namelijk zo zijn dat de aanbouw wordt afgebroken en dit kost je natuurlijk veel geld. Een bouwvergunning kun je eenvoudig aanvragen via het internet en dat doe je bij de gemeente. Bij iedere gemeente is dit anders, maar je kunt het bijna altijd online aanvragen. Ook kun je goed kijken naar de eisen en kun je kijken of je aanbouw hier aan voldoet. Daarnaast kun je natuurlijk ook in bezwaar gaan mocht de vergunning niet goedgekeurd worden. Op deze manier kun je via het recht alsnog een bouwvergunning krijgen en kun je de aanbouw maken.

Bezwaar van de buren

Het krijgen van een bouwvergunning is van belang, maar in sommige gevallen kunnen hier problemen mee komen. De buren klagen vaak over een aanbouw en dit kan te maken hebben met de grond, maar ook met de schaduw. Zo kan een dakpaneel al zorgen voor teveel schaduw en een buurman of vrouw kan hier over klagen. De buurvrouw of man kan hier natuurlijk bezwaar over maken en dit kan ervoor zorgen dat je geen vergunning krijgt. Het is dan van belang dat je met elkaar gaat praten en gezamenlijk tot een goede oplossing kunt komen.

Aannemer

Zelf kun je vaak geen aanbouw maken en kan dit komen doordat je geen ervaring hebt. Hiervoor kun je ook een aannemer inhuren die je hiermee goed kan helpen. Zo hebben zij veel meer ervaring hierin en kunnen ze de aanbouw goed voor je maken. Je hebt natuurlijk veel verschillende aannemers en moet je ook goed online kijken naar de juiste aanbieder. Zo kan het zijn dat de ene aanbieder goedkoper is dan de ander, maar het is wel van belang dat je een aannemer vindt die een hoge kwaliteit levert. Op deze manier weet je ook zeker dat het werk goed uitgevoerd kan worden.

MEER TE WETEN KOMEN