witgoed

De voordelen van het kopen van b-keus witgoed

Het kopen van b-keus witgoed kan verschillende voordelen hebben. B-keus witgoed zijn producten die om verschillende redenen niet als A-keus verkocht kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het product een beschadiging heeft, retour is gekomen of uit een faillissement komt. Het voordeel van het kopen van b-keus witgoed is dat deze producten vaak tegen een lagere prijs verkrijgbaar zijn dan nieuwe A-keus producten. Bovendien zijn deze producten vaak nog in prima staat en functioneren ze goed. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het kopen van b-keus witgoed.

Duurzaamheid en b keus witgoed

Het kopen van b-keus witgoed kan bijdragen aan duurzaamheid doordat er minder verspilling en afval wordt veroorzaakt. Door te kiezen voor b-keus witgoed, geef je deze producten een tweede kans en voorkom je dat ze onnodig op de afvalberg belanden. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlanders hun wasmachine laat repareren in plaats van deze te vervangen. Door te kiezen voor b-keus witgoed draag jij dus ook bij aan een duurzamere samenleving. Het is belangrijk om te weten dat b-keus witgoed vaak nog in goede staat verkeert en goed functioneert, waardoor het een slimme en duurzame keuze kan zijn.

Kostenbesparing met tweedekans wasmachines

Een tweedekans wasmachine kan een slimme keuze zijn als je kosten wilt besparen. Uit onderzoek blijkt dat consumenten onder de 40 jaar vaker tweedehands wasmachines kopen en deze zelf repareren. Ook kun je flink besparen op je energierekening door te kiezen voor een tweedekans wasmachine. Het verschil in kostenbesparing kan oplopen tot ruim €100 per jaar bij nieuwe vaatwassers. Let er wel op dat je een betrouwbare leverancier kiest die garantie biedt op het apparaat. Een tweedekans wasmachine kan dus niet alleen goed zijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Repareerbaarheid en regelgeving

Een ander voordeel van b-keus witgoed is de repareerbaarheid. Nieuwe regelgeving vanaf 1 maart 2021 stelt eisen aan de beschikbaarheid van energiezuinige wasprogramma’s en de repareerbaarheid van wasmachines. Dit betekent dat fabrikanten verplicht zijn om reserveonderdelen voor een bepaalde periode beschikbaar te stellen en dat reparatie-instructies moeten worden verstrekt. Hierdoor wordt de levensduur van witgoed verlengd en wordt er minder afval geproduceerd. Het is dus goed om te weten dat b-keus witgoed, zoals wasmachines, door deze nieuwe regelgeving nog beter repareerbaar zijn, wat je uiteindelijk geld bespaart en bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Het kiezen van het juiste apparaat en leverancier

Als je op zoek bent naar b-keus witgoed, dan is het belangrijk om goed te letten op het energielabel van het apparaat en de verkoper waar je het koopt. Het energielabel bevat belangrijke informatie over de energieklasse, het energieverbruik, waterverbruik, programmaduur en geluidsniveau. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en besparen op je energierekening. Daarnaast is het bij het kiezen van een verkoper belangrijk om te letten op kortingen en garanties, leveringstijden en het afvoeren van oud witgoed. Door goed te letten op deze zaken kun je een goede keuze maken voor zowel het apparaat als de leverancier en kun je genieten van de voordelen van b-keus witgoed.