Dit is alles waar je over na moet denken bij het kopen van een steiger

Wanneer jij van plan bent om een steiger te gaan kopen, is het wel zo verstandig om eerst eens goed te kijken naar wat de mogelijkheden allemaal zijn. Het kopen van een steiger is voor de meeste mensen en bedrijven namelijk een grote investering. Bovendien is het de bedoeling dat een steiger jarenlang mee zal gaan. Het zou dan ook zonde zijn om een steiger aan te schaffen om er later achter te komen dat je toch beter een andere keuze had kunnen maken.

De verschillende soorten steigers waar jij uit kunt kiezen

Als je een steiger wilt gaan kopen, is het eerste waar jij naar moet kijken, wat voor soort steiger je nodig hebt. Er zitten veel onderlinge verschillen tussen steigers. Hierbij kun je denken aan verschillen in kosten, maar ook aan verschillen in wat voor klussen je met de steiger kunt uitvoeren. Zo kun je met een vouwsteiger eenvoudig klussen doen op verschillende locaties. Dit komt doordat het bij deze steiger een stuk minder tijd kost om de steiger op en af te bouwen. Wanneer jij grote klussen moet doen op één plek, is dit echter lang niet altijd de beste optie. Een kamersteiger kopen is vaak een goed idee als jij op plekken moet kunnen werken waar weinig ruimte is. Deze steigers zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat jij kunt klussen op plekken waar andere steigers niet opgezet kunnen worden. Ook zijn er steigers met wielen eronder, ook wel rolsteigers genoemd, die erg goed van pas kunnen komen als jij bijvoorbeeld een huis moet gaan schilderen waardoor de steiger vaak verplaatst moet worden.

Overige dingen waar je op moet letten bij het zoeken van een steiger

Naast dat er goed gekeken moet worden naar de soort steiger die nodig is voor de klussen die jij uit wilt gaan voeren, is het ook verstandig om naar de werkhoogte te kijken. Een steiger heeft namelijk te maken met een hoogte waarop het platform waarop jij kunt werken bevestigd is. De hoogte van een steiger kan vaak wel naar beneden worden bijgesteld, maar niet naar boven. Bovendien kunnen er grote onderlinge verschillen zitten in de hoogte van een steiger. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een steiger van 5 meter, maar er zijn ook varianten waarbij je gemakkelijk op 15 meter in de lucht kunt werken.