bouwen

Een bedrijfspand laten ontwerpen geheel naar wens

Als u op zoek bent naar een bedrijfspand dat perfect aansluit bij de behoeften van uw onderneming, dan kan het bouwen van een pand op maat een uitdagend, maar zeker haalbaar proces zijn. In deze tekst bespreken we de verschillende stappen die komen kijken bij het ontwerpen en bouwen van een bedrijfspand naar uw wens. Het begint met het leggen van de basis door uw wensen, eisen en randvoorwaarden op een rijtje te zetten. Vervolgens kunt u samen met een architect of ontwerpbureau aan de slag om het ideale bedrijfspand te ontwerpen. Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor de juiste vergunningen en bouwbegeleiding. Zo kunt u uw bedrijfspand geheel naar wens laten ontwerpen en bouwen.

De basis leggen voor het ontwerp

Voordat u begint met het ontwerpen van uw bedrijfspand is het belangrijk om eerst goed op een rijtje te zetten wat uw wensen en eisen zijn. Daarbij is het ook van belang om rekening te houden met randvoorwaarden zoals het bestemmingsplan, maximale bouwafmetingen en uitstralingseisen. Architectenbureau’s bieden vaak een gratis kavelanalyse aan, waarbij zij ook het bestemmingsplan en de maximale bouwafmetingen in kaart brengen. Door deze informatie goed te gebruiken, kunt u gericht aan de slag gaan om samen met een architect of ontwerpbureau het ideale bedrijfspand te ontwerpen. Het is daarbij belangrijk om rekening te houden met alle wensen en eisen, zonder daarbij de praktische aspecten uit het oog te verliezen. Door het maken van een goed doordacht ontwerp kunt u het maximale uit uw bedrijfspand halen. The Citadel Company kan u daarbij helpen door samen te werken met uw architect of ontwerpbureau en de beoogde aannemer en installateur.

Het ontwerp maken

Nu u alle benodigde informatie op zak heeft, kunt u samen met een architect of ontwerpbureau aan de slag om het ideale bedrijfspand te ontwerpen. Het is belangrijk om hierbij goed rekening te houden met alle wensen en eisen die u heeft opgesteld in het Programma van Eisen. Bij het maken van het ontwerp kan het handig zijn om te werken met een partij die ook nauw samenwerkt met de beoogde aannemer en installateur. Zo weet u zeker dat het ontwerp ook in de praktijk haalbaar is. Een goed ontwerp houdt rekening met alle wensen en eisen, zonder daarbij de praktische aspecten uit het oog te verliezen.

Vergunningen en bouwbegeleiding

Naast het ontwerpen van uw bedrijfspand komt er nog meer kijken bij het realiseren ervan, zoals het aanvragen van vergunningen en het begeleiden van de bouw. Het is belangrijk om hierbij nauwkeurig te werk te gaan en de benodigde vergunningen tijdig aan te vragen. U kunt er ook voor kiezen om deze taken uit te besteden aan een expert, zoals The Citadel Company. Zij kunnen u helpen bij het aanvragen van vergunningen, ruimtelijke inpassing en bouwbegeleiding door bijvoorbeeld directievoering over te nemen of bouwvergaderingen bij te wonen. Zo kunt u veel tijd en moeite besparen én bent u verzekerd van een soepel bouwproces.

Extra mogelijkheden voor je bedrijfspand

Als u nog meer uit uw bedrijfspand wilt halen, zijn er extra opties om te overwegen. Zo kunt u bijvoorbeeld een tussenvloer laten plaatsen, ook wel een entresolvloer genoemd. Dit is een zelfdragende constructie die zich tussen twee verdiepingen bevindt en extra ruimte creëert zonder dat er uitgebreid hoeft te worden. Een tussenvloer is een waardevolle investering voor een bedrijfspand omdat het extra functionaliteit biedt. Zo kunt u bijvoorbeeld extra opslagruimte creëren of ruimtes afscheiden voor verschillende doeleinden. Laat u informeren over de mogelijkheden en voordelen van een tussenvloer voor uw bedrijfspand.