glazen schuifwand

Hoe interessant is een glazen schuifwand?

Wanneer je beschikt over een overkapping in je tuin zal je daarvoor de keuze moeten maken of je deze gaat afsluiten door middel van een glazen schuifwand of niet. Door je overkapping op deze manier af te sluiten zorg je ervoor dat je een bepaalde beschutting tegen de weerelementen kan realiseren terwijl je er tegelijkertijd eveneens voor zorgt dat je toch een optimaal uitzicht weet te behouden op je tuin. In ieder geval, ben jij benieuwd om te achterhalen welke voordelen er allemaal verbonden zijn aan het gebruik van een schuifwand van glas in je overkapping? Dan is het uitsluitend aan te raden om zeker nog even de onderstaande informatie verder door te nemen! 

Hoe werkt zo’n glazen schuifwand precies?

Het plaatsen van een glazen schuifwand in je overkapping hoeft helemaal geen groot probleem te zijn. Je dient er wel rekening mee te houden dat de standaard afmetingen niet altijd in elke overkapping geplaatst kunnen worden. Geldt dat voor jouw exemplaar niet? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om te kijken in de richting van een maatwerk exemplaar. Voor een dergelijke schuifwand geldt dat ze er bekend om staat iets duurder te zijn, maar daar staat tegenover dat ze altijd perfect in elke overkapping tot haar recht kan komen. Hou er rekening mee dat je wellicht niet alleen maar een schuifwand in één kant zal willen voorzien, maar wel in alle stukken van je overkapping die open staan. Alleen op deze manier maak je ze echt wind- en waterdicht. 

Wat zijn de voordelen? 

Er zijn aan het gebruik van glazen schuifwanden in een overkapping tal van interessante voordelen verbonden. De belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen zijn de onderstaande:

  • Je overkapping krijgt een nog veel luxueuzere uitstraling; 
  • Het wordt mogelijk om je overkapping water- en winddicht te maken; 
  • Je zal kunnen vaststellen dat je veel vaker van je overkapping gebruik gaat maken;

Voor heel wat mensen geldt dat ze het best vervelend vinden dat ze hun overkapping slechts gedurende een beperkte periode van het jaar kunnen gebruiken. In het merendeel van de gevallen blijkt vooral de wind, veelal in combinatie met regen, de voornaamste spelbreker te zijn. Wanneer dit een situatie is die jou ook bekend voorkomt zal je kunnen vaststellen dat het laten plaatsen van één of meerdere glazen schuifwanden op dit vlak een niet onbelangrijke oplossing kunnen bieden. 

Beter geprijsd dan je zou vermoeden

Veel mensen denken dat een glazen schuifwand prijzig is. Dat is echter onjuist. Vaak valt de prijs mee op het moment dat mensen zich erin verdiepen. De standaard maten zijn aanzienlijk goedkoper dan de op maat gemaakte glaswanden. Dit gezegd hebbende, door je op voorhand even grondig in de prijzen te verdiepen zorg je er in de praktijk altijd voor dat je kan rekenen op de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding voor jouw schuifwanden. King Glass is een goed voorbeeld waarbij de standaard maten van de schuifwanden zeker een positieve invloed hebben op de prijs/kwaliteit!