Hoe kies je de juiste leaseauto?

Tegenwoordig wordt het steeds gebruikelijker dat auto’s worden aangeschaft door middel van een lease contract. Dit heeft er mee te maken dat het leasen van een auto veel voordelen heeft wat betreft flexibiliteit en kosten. Ook komt het veel voor dat bedrijven lease auto’s gebruiken om hun personeel zo mobiel te houden. Kortom, lease auto’s zijn steeds populairder geworden. Maar hoe kies je nou het beste lease contract of de beste leaseauto voor jouw behoeften? Kies je voor een operational lease prive of een financial lease? In dit artikel bespreken we een aantal dingen die je kan overwegen bij het kiezen van de juiste leaseauto. Lees je mee?

Het lease contract

Om te beginnen is het handig om voor jezelf te bepalen wat voor lease contract het beste bij jou past. Er zijn diverse mogelijkheden maar er zijn drie meest voorkomende opties; operational lease, financial lease, of private lease. Het grootste verschil tussen deze lease contracten zijn de kosten die door het leasebedrijf gedekt worden en wie er de eigenaar van de auto is. Bij private en operational lease is het leasebedrijf de eigenaar van de auto en is het bedrijf dus ook verantwoordelijk voor de onderhoud- en verzekeringskosten. Bij financial lease zal de auto aan het einde van het contract van jou zijn en betaal je zelf onderhoudskosten.

De kosten van een leaseauto

Naast het lease contract is het belangrijk om voor je zelf te bepalen hoeveel je maandelijks kwijt wil zijn aan de leaseauto. Het voordeel van een leaseauto is dat je geen grote investering hoeft te doen aan het begin om de auto aan te schaffen. Wel moet je er maandelijks rekening mee houden dat je voor de auto betaald. Daarom is het belangrijk om na te denken hoeveel je maandelijks kan missen. De kosten van het contract hangen van een aantal dingen af. Om te beginnen kijk je naar hoeveel het leasebedrijf dekt qua kosten, het aantal kilometers dat je wil rijden en de auto die je wil.

Welke opties aan leaseauto’s heb je?

Nu jij weet welk lease contract je wil gebruiken en wat je maandelijks kwijt kan zijn aan de leaseauto is het tijd om naar de opties wat betreft auto’s te kijken. Hierbij is het belangrijk dat je goed overweegt aan welke eisen de auto moet voldoen. Heb jij een groot gezin? Dan moet je eraan denken dat er genoeg zitplaatsen in de auto moeten zitten. Moet jij vaak dingen verplaatsen met de auto? Misschien heb je dan wel een grote kofferbak nodig. Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen. Daarnaast kijk je natuurlijk naar welk merk auto het beste bij jou past.

Duurzaamheid

Als laatste kan je kijken in hoeverre jij duurzaam wil rijden. Het is belangrijk om goed na te denken over je ecologische voetafdruk. Tegenwoordig hoef je niet meer op alleen benzine te rijden. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een hybride of volledig elektrische auto. Lijkt dit iets voor jou? Kijk dan bijvoorbeeld naar een elektrische auto lease zakelijk bij superlease.nl.