draagmuur

Kan je een draagmuur zelf verwijderen of moet je dit werk uitbesteden?

Wat is een draagmuur en wat is het nut van deze muur?

Een draagmuur is een essentieel onderdeel van de constructie van je woning. Een draagmuur draagt namelijk het gewicht van het huis. Dit betekent dat er een muur, een vloer of zelfs een dakconstructie op de muur rust. Draagmuren kunnen zowel binnen- als buitenmuren zijn. Een draagmuur kan je aan de dikte van de muur herkennen. Muren dikker dan twintig cm zijn altijd draagmuren. Bij muren tussen de tien en de twintig cm gaat het meestal om draagmuren, al is dit niet altijd het geval.

Hoe kan je een draagmuur verwijderen?

Een draagmuur verwijderen is een moeilijke taak die heel wat gevolgen met zich meebrengt. Je moet de functie van de draagmuur namelijk meteen door een andere constructie vervangen. Meestal wordt hier een stalen constructie voor gebruikt. Om de veiligheid van je woning niet in gevaar te brengen, moet deze staalconstructie zorgvuldig bedacht en uitgerekend worden. Het verwijderen van een draagmuur is daarom een taak die je zeker aan specialisten moet verlaten. Zij beschikken over voldoende kennis, het juiste materiaal en de nodige vergunning om dit werk op een correcte en veilige manier uit te voeren.

Een draagmuur laten verwijderen door DeBetonboorder

Als je je draagmuur wil laten verwijderen, dan kan je altijd bij DeBetonboorder terecht. Dit gespecialiseerd bedrijf heeft namelijk jarenlange ervaring in het verwijderen van draagmuren en het plaatsen van stalen constructies. Ze werken uitsluitend met vakmannen die weten hoe ze deze klus moeten aanpakken. Ze streven steeds naar het beste resultaat en gaan erg verantwoordelijk terecht. Bovendien beschikken ze over een doorlopende aansprakelijkheidsverzekering en laten ze de werkplek schoon achter.

Het uitgebreide en gevarieerde dienstenpakket van DeBetonboorder

Naast het verwijderen van draagmuren kan je DeBetonboorder nog voor heel wat zaken inschakelen. Zo hebben ze zich ook gespecialiseerd in heel wat betonwerken, zoals beton zagen en beton boren. Verder behoort ook het installeren van airco’s tot hun mogelijkheden. De airco’s van DeBetonboorder zijn de zogenaamde monoblock airco’s. Deze toestellen hebben geen buitenunit en nemen dan ook niet veel plek in beslag. Ten slotte plaatst het team van DeBetonboorder ook dakramen en maken ze trapgaten. Ze voeren elke taak met de nodige zorg uit en ruimen het puin na de werkzaamheden netjes op.