dakwerken

Kosten dakwerken: wat zijn de prijzen en mogelijkheden?

Dakwerken: van onderhoud, tot reparatie en renovatie. De kosten voor deze dakwerken verschillen: afhankelijk van wat er moet gebeuren en andere factoren. Hieronder lees je over de mogelijkheden van dakwerken en de kosten.

Dakwerken: wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende soorten dakwerken waaruit u kunt kiezen. De keuze hangt af van uw wensen, uw budget en de structuur van uw huis. Hieronder staan enkele veel voorkomende opties voor dakwerken:

 • Plat dak: Een plat dak is een populaire optie voor woningen met beperkte ruimte of voor woningen waarbij een plat dak past bij de architectonische stijl. De kosten voor het plaatsen van een plat dak zijn afhankelijk van het type materiaal dat u kiest, zoals bitumen, EPDM of PVC.
 • Hellend dak: Een hellend dak is het meest voorkomende soort dak. De kosten van het plaatsen van een hellend dak zijn afhankelijk van het type dakbedekking dat u kiest, zoals dakpannen, leien of riet.
 • Groendak: Een groendak is een duurzame optie voor mensen die op zoek zijn naar een ecologische oplossing voor hun dak. De kosten voor het plaatsen van een groendak zijn afhankelijk van de grootte van het dak en het type vegetatie dat u kiest.
 • Dakrenovatie: Als uw dak aan vervanging toe is, dan kan een dakrenovatie de oplossing zijn. De kosten van een dakrenovatie zijn afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden en het type dakbedekking dat u kiest.

Kosten van verschillende soorten dakwerken

De kosten van dakwerken kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type dakbedekking dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder staan enkele gemiddelde kosten voor verschillende soorten dakwerken:

 • Plat dak: De kosten voor het plaatsen van een plat dak variëren van €50 tot €100 per vierkante meter, afhankelijk van het type materiaal dat u kiest.
 • Hellend dak: De kosten voor het plaatsen van een hellend dak variëren van €50 tot €150 per vierkante meter, afhankelijk van het type dakbedekking dat u kiest.
 • Groendak: De kosten voor het plaatsen van een groendak variëren van €50 tot €200 per vierkante meter, afhankelijk van het type vegetatie dat u kiest.
 • Dakrenovatie: De kosten voor een dakrenovatie variëren sterk, afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden en het type dakbedekking dat u kiest. Gemiddeld kunt u rekenen op kosten tussen de €50 en €150 per vierkante meter.

Meer weten over de kosten? In deze gids vind je een overzicht van alle kosten.

De factoren die de kosten van dakwerken beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van dakwerken. Hieronder staan enkele van de belangrijkste factoren:

 • Type dakbedekking: Het type dakbedekking dat u kiest, heeft een grote invloed op de kosten van dakwerken. Sommige materialen, zoals riet, zijn duurder dan andere materialen, zoals dakpannen.
 • De grootte van het dak: De grootte van uw dak bepaalt ook grotendeels de kosten van dakwerken. Een groter dak vereist meer materiaal en meer werkuren dan een kleiner dak.
 • Soort dakconstructie: De constructie van uw dak kan ook invloed hebben op de kosten. Sommige dakconstructies zijn eenvoudiger te bouwen dan andere, waardoor de kosten van dakwerken kunnen variëren.
 • Locatie: De locatie van uw woning kan ook van invloed zijn op de kosten van dakwerken. In sommige regio’s zijn de arbeidskosten hoger dan in andere, wat de kosten kan beïnvloeden.
 • Accessoires: Als u accessoires wilt toevoegen aan uw dak, zoals dakramen of schoorstenen, dan kunnen de kosten van dakwerken ook hoger uitvallen.