gebruikte palletstelling

Overzicht in het magazijn

Hoe maak je een magazijn zo georganiseerd mogelijk? Een vraag die in menig bouwbedrijf voorbij komt. Al snel heb je te maken met veel losse materialen en onderdelen. Hoe kan je als bedrijf zorgen dat er toch overzicht blijft. 

Stellingen

Om het magazijn netjes te houden is een goede stelling van onmisbare waarde. Wij kiezen hierbij snel voor een gebruikte palletstelling. Voor een goede prijs heb je een palletstelling waarbij alle materialen netjes opgeborgen kunnen worden. Door middel van een heftruck kun je alle materialen opbergen op pallets en netjes opruimen in de palletstelling. Omdat de stellingen aanpasbaar zijn kun je deze aanschaffen in de juiste maat voor de ruimte. Ook kun je per stelling rekening houden met het maximale gewicht dat deze moet kunnen houden. 

ABC-methode

Wanneer je een magazijn netjes en opgeruimd wilt houden raden wij altijd aan om met de ABC-methode te werken. Dit betekent dat je alle materialen verdeeld in drie categorieën, namelijk de A-categorie voor materialen die je het meest gebruikt. Dan categorie-B, deze gebruik je iets minder vaak en categorie C voor artikelen die je bijna nooit nodig hebt. Wanneer spullen in categorie A vallen leg deze dan op een vaste plek in het magazijn waar je er snel bij kunt. Het spreekt voor zich dat categorie B en C iets verder weg of hoger in de stelling kunnen liggen, 

Magazijnbakken 

De palletstelling is een handige stelling om veel grote materialen op te bergen, maar voor de kleinere materialen raden wij nog een bakkenkast aan. Hier kun je allerlei kleine materialen opbergen. Gebruik ook hierbij de ABC-methode, de A-materialen op grijpbare hoogte en materialen die minder worden gebruikt onderin of juiste hoger plaatsen. De bakkenstelling zijn ook aanpasbaar in hoogte en breedte. Ook de maten van de bakjes zijn aan te passen naar het materiaal dat erin moet kunnen. 

Labelen en monitoren

Als laatste tip geven wij het labelen en monitoren van de materialen. Wanneer je bouwmaterialen wilt opslaan, geef deze dan een label en houdt bij hoeveel er van deze materialen aanwezig zijn, waar deze opgeslagen liggen en vanaf wanneer deze opgeslagen zijn. Sommige bedrijven hebben hiervoor speciale software, maar afhankelijk van de omvang van het magazijn voldoet ook excel bestand, waarin bijvoorbeeld onderscheid wordt gemaakt per stelling.