Rolluiken, welk nut heeft deze zonwering?

Rolluiken, welk nut heeft deze zonwering?

Een rolluik is een bewegende afsluiting voor ramen of deuren. Vaak worden rolluiken ingezet tegen het zonlicht dat door ramen of deuren komt, of om inbrekers te weren. Een rolluik is een verbeterde versie van het normale luik. Dit luik sluit ook ramen en deuren af en kan als een soort deur worden gesloten.

 

De opbouw van het rolluik

Een rolluik is meestal gemaakt van metalen of houten lamellen. Deze lamellen samen vormen een mooi geheel dat soepel te sluiten is. Dit geheel sluit vaak mooi op elkaar aan en zorgt ervoor dat het binnenkomende zonlicht geminimaliseerd wordt. Ook is het voor de inbrekers vaak erg lastig om doorheen te komen. Je kunt de producten bestellen in verschillende kleuren en materialen.

De ontwikkeling

Rolluiken hebben de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van eenvoudige luiken die je handmatig moest sluiten zijn ze veranderd in elektrische rolluiken die je met één druk op de knop kan laten zakken. Er zijn zelfs systemen die werken met wifi. Zo kun je van afstand je zonwering laten zakken. Ook in de avonduren is dat praktisch om je beveiliging te verbeteren. Daarnaast biedt het in de winter of tijdens slecht weer (wind en regen) extra beschutting. De meeste fabrikanten geven jarenlang garantie op hun zonnewering.

Vaak ingezet tegen winkeldieven

Vaak zie je ze na openingsuren van een winkel naar beneden komen. Omdat rolluiken sterk zijn en goed op elkaar aan sluiten is het voor winkeldieven vaak te lastig om hier doorheen te komen. Winkels gebruiken hierdoor het rolluik ook alleen tegen dieven na sluiting, overdag worden de rolluiken meestal niet gebruikt. Het werkt dus goed als manier voor inbraakpreventie.

 

Het belang van een deurslot i.c.m. rolluiken

Een deurslot is een van de belangrijkste middelen om ervoor te zorgen dat ongewenste gasten buiten je huis blijven. Een deurslot is erg stevig en daardoor ook erg moeilijk om te breken. Wel is het belangrijk om een goed en stevig deurslot te hebben dat een goede ondersteuning biedt voor je deur. Elke deur is namelijk toch weer ietsje anders, en dus heeft u ook te maken met verschillende soorten deursloten. Wij leggen de verschillen en de kenmerken van de deursloten aan je uit.

Verschillende soorten deursloten

Het gewone insteekslot. Dit slot vind je vooral op stompe deuren. Maar ook vaak op houten deuren komen dit soort sloten voor. Vaak komt er in deze sloten een profiel cilinder voor.

Je hebt ook een smal insteek slot, voor deuren met een lage slotkast. Verder heb je nog veel meer soorten deursloten. Als je niet zeker weet welk slot je nou moet kopen kun je je laten informeren bij het bedrijf waar je je deurslot hebt aangeschaft. Als je een nieuw deurslot wilt kopen is het verstandig om dit bij een bouwmarkt zoals de Karwei te doen. Hier is het aanbod groot, zijn er vaak lage prijzen, en zijn er veel deskundigen die je kunnen helpen!

Bron: Dit artikel is samengesteld door specialisten op het gebied van zonwering. Meer informatie over zonweringaanbiedingen.nl kun je op de website lezen. Je kunt daar ook eenvoudig verschillende soorten zonneweringsproducten vergelijken.