zonnepanelen

Subsidie bij aankoop van zonnepanelen

De opmars van zonnepanelen is goed nieuws voor consumenten. Nu is de beste tijd om op clean energy over te schakelen en toekomstige kosten te besparen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat zonnepanelen een betere uitkomst zijn voor investeerders dan traditionele energiebronnen. Dus wat valt er nou te winnen?

Beschikbare subsidies

Omdat de technologie steeds meer toegankelijk en betaalbaar wordt, is er voor iedereen een manier om ervan te profiteren. Eén van de belangrijkste redenen waarom jij nu zonnepanelen moet nemen: het investeringspotentieel. Er zijn tal van subsidies beschikbaar: De SDE subsidie de EIA subsidie zijn het belangrijkst.

SDE+ subsidie voor particulieren

Particulieren kunnen via de SDE+ subsidie een subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen. SDE staat voor stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie. Deze subsidie bedraagt 3,7 cent per kWh, maximaal 50.000 euro per jaar. Er is ook een lening tot een maximum van 25.000 euro beschikbaar om te investeren in duurzame energie. Zo is het fijn als consument zijnde om een zonnepanelen pakketten te nemen. Hiermee krijg je én subsidie én betaalbare zonnepanelen.

Voor bedrijven de EIA subsidie.

Voor bedrijven is er ook een subsidie beschikbaar. Bedrijven die willen verduurzamen kunnen namelijk gebruik maken van de Regeling ‘Energie Investeringsaftrek’ (EIA). De EIA geeft bedrijven recht op een belastingvermindering voor investeringen in duurzame energie. Bedrijven zoals 365solar.nl zijn initiatieven die hiermee bezighouden. Wat de EIA nou zo interessant maakt is het gebruik van een meerjarenprogramma. Zo’n meerjarenprogramma stelt bedrijven in staat om meer dan 50% van de investeringskosten terug te krijgen.

Indientermijnen

Voor het aanvragen van de EIA subsidie gelden verschillende termijnen. Houd hier daarom altijd rekening mee als je zonnepanelen wilt aanschaffen. Kijk dus altijd de site van de rijksdienst van ondernemend Nederland goed te bekijken. Voor consumenten geldt de site van rijksoverheid en het warmtefonds