Wat wordt er verstaan onder het beheer van vastgoed?

Het komt steeds vaker voor dat mensen niet meer eigenaar zijn van één koophuis, maar meerdere panden in hun bezit hebben. Het is aantrekkelijk om deze panden te verhuren, om extra inkomsten te genereren. Als je vastgoed bezit, is het makkelijk om het beheer hiervan uit te besteden.

Vastgoedbeheer Den Haag kan voor zowel particuliere als zakelijke vastgoedeigenaren ingeschakeld worden. Vastgoedbeheer wordt vaak ingezet als er sprake is van huurders. Op deze manier hoeft de huiseigenaar niet zelf opgeroepen om het onderhoud of reparaties uit te voeren. Naast het onderhoud kan een vastgoedbeheerder in Den Haag ook nieuwe huurders regelen, of achterstallige betalingen oplossen.

Als je meerdere woningen in het bezit hebt en zelf verhuurt, zit je er misschien niet op te wachten om steeds voor een lekkage met spoed weg te moeten. Deze taak is eenvoudig uit te besteden. Er bestaan verschillende soorten vastgoedbeheer; technisch, financieel en commercieel:

Technisch beheer

Onder het technische beheer valt het onderhoud van de te verhuren panden. Als er sprake is van een lekkage of achterstallig onderhoud, zal de vastgoedbeheerder hier een oplossing voor zoeken. De vastgoedbeheerder is hierbij het aanspreekpunt voor zowel huurder als verhuurder.

Financieel beheer

Het financiële beheer wordt ook wel het administratief beheer genoemd. Hierbij gaat het om alle financiële zaken die horen bij het beheren vastgoed. Denk hierbij aan het innen van betalingen, aanmaningen sturen en het maken van een financieel jaaroverzicht.

Commercieel beheer

Het commercieel beheer omvat de verhuur van het vastgoed. Hierbij wordt via advertenties of op andere manieren gezocht naar nieuwe huurders. Deze kunnen ook van tevoren gescreend worden door het vastgoedbeheer. Deze hebben vaak een breed netwerk en hebben binnen korte tijd een nieuwe huurder gevonden. Dit alles bespaart de verhuurder veel tijd en geld.

De kosten voor een vastgoedbeheerder

De kosten voor het inschakelen van vastgoedbeheer zijn erg verschillend. Bepaalde bedrijven vragen een bepaald percentage van de maandelijkse huur, anderen hebben een vaste prijs per maand. Daarnaast kan er ook nog sprake zijn van een commissie, als er nieuwe huurders worden gezocht of andere extra werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Al met al bespaart het inschakelen van vastgoedbeheer flink veel tijd en energie, het is aan de verhuurder om te bepalen of hij dit voor deze kosten over heeft.